vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

Ciclurile somnului


Un ciclu de somn cuprinde patru etape si dureaza timp de aproximativ 90-120 de minute. Cu toate acestea, exista cateva carti care ne spun de cinci etape in ciclul de somn. Aceste carti ia in considerare primele 5-10 minute, atunci cand adormim ca o etapa in ciclul de somn. Credem ca aceasta este mai mult o faza de tranzitie, si nu intr-adevar o parte a ciclului. in timp ce celelalte etape ale somnului se repeta pe parcursul noptii, aceasta faza de somn nu se repeta. Din acest motiv, am exclus aceasta etapa ca parte a ciclului.

Visele pot aparea in oricare din cele patru etape ale somnului, dar visele cele mai vii si memorabile au loc in ultima etapa a somnului (de asemenea denumit in mod comun, somnul REM). Ciclul de somn se repeta cu o medie de patru pana la cinci ori pe noapte, dar se pot repeta pana la chiar sapte ori. Astfel, puteti vedea modul in care o persoana poate avea mai multe vise intr-o singura noapte. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor isi amintesc visele care apar spre dimineata atunci cand sunt pe cale sa se trezeasca. Dar, doar pentru ca nu va puteti aminti aceste vise nu inseamna ca nu s-au intamplat. Unii oameni cred ca pur si simplu nu viseaza, pe cand in realitate, ei pur si simplu nu-si amintesc visele.

Etapele de somn

Etapele ciclurilor de somn sunt organizate de schimbarile in activitatea creierului specifice.

Etapa 1: Intrati in etapa somnului usor. Aceasta etapa se caracterizeaza prin non-miscarile oculare rapide (NREM), relaxarea musculara, reducerea temperaturii corpului si incetinirea frecventei cardiace. Organismul se pregateste sa intre in somn adanc.

Etapa 2: De asemenea, caracterizat prin NREM, aceasta etapa este caracterizata prin scaderea in continuare a temperaturii corpului si relaxarea muschilor. Sistemul imunitar al organismului lucreaza la repararea daunelor produse ziua. Glandele endocrine secreta hormoni de crestere, in timp ce sangele este trimis la muschi, urmand a fi reconditionati. in aceasta etapa, sunteti complet adormiti.

Etapa 3: inca in faza de NREM, acesta este un somn si mai adanc. Nivele dvs. metabolice sunt extrem de scazute.

Etapa 4: in acest stadiu de somn, ochii semisca inainte si inapoi, confuzi, ca si cand urmaresc ceva aflat sub pleoape. Denumit in continuare somnul REM sau somn delta, aceasta etapa are loc la aproximativ 90-100 de minute de la debutul somnului. Creste tensiunea arteriala, pulsul, respiratia devine neregulata si activitatea creierului se intensifica. Convulsiile involuntare a muschilor devin, de asemenea, paralizate sau imobilizate. Aceasta etapa este partea cea mai restaurativa a somnului. Mintea este in curs de revitalizare. Majoritatea viselor au loc in aceasta etapa. Daca sunteti treziti in acest stadiu de somn, aveti mai multe sanse sa va amintiti visele.

Aceste etape se repeta pe durata a intregii nopti in timp ce dormiti. in timp ce ciclul se repeta, veti petrece mai putin timp in etapele 1 - 3 si mai mult timp visand in etapa a 4-a. Cu alte cuvinte, din ce in ce mai rapid aungem la stadiul 4 de fiecare data cand ciclul se repeta.


inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech