vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

Forma pernei influenţează somnul

Durerile de spate şi gat, precum şi oboseala cronică pot fi accentuate de pernele nepotrivite şi hainele incomode purtate peste noapte

Aproximativ 10 milioane de persoane suferă de probleme ale somnului pentru că nu dorm suficient sau din cauza disconfortului din timpul nopţii. Un rol important in determinarea calităţii somnului il ocupă forma pernei şi hainele cu care ne imbrăcăm atunci cand mergem la culcare. Astfel, in cazul in care nu suntem imbrăcaţi comod, in haine din ţesături naturale, sau nu avem o pernă potrivită, somnul ne va fi discontinuu, agitat şi de scurtă durată.

Potrivit unui studiu realizat de specialiştii britanici in probleme ale somnului, senzaţia acută de oboseală resimţită la nivelul organismului este cauzată de somnul de slabă calitate. Din acest motiv, dimineaţa, in loc să ne simţim odihniţi şi gata de a incepe o nouă zi, vom fi obosiţi, iritaţi şi vom suferi dureri la nivelul gatului, umerilor şi al spatelui.

"In această perioadă, se inregistrează cel mai mare număr de pacienţi, aproape jumătate din populaţie, care se prezintă cu probleme cauzate de lipsa somnului: dureri ale spatelui şi gatului, oboseală cronică, iritabilitate", a explicat dr. Neil Stanley, medic specialist in cadrul Spitalului Universitar Norwich şi Norfolk.

Patul incomod provoacă dureri musculare

Cercetătorul Chris Idzikowski, directorul unui centru de cercetare a problemelor somnului din Edin-burgh, a descoperit că persoanele care au paturi incomode suferă de dureri musculare şi dorm cu o oră mai puţin pe noapte.

Fizioterapeutul Sammy Margo, autorul "The Good Sleep Guide", susţine că pernele joacă un rol important in reglarea somnului. "De cele mai multe ori nu acordăm o prea mare atenţie pernelor pe care le folosim, insă cumpărarea pernei potrivite şi poziţionarea corectă a acesteia sunt foarte importante atunci cand vrem să ne asigurăm că vom avea un somn odihnitor", a explicat dr. Margo.

Perna potrivită este cea care ne asigură confortul şi care ne susţine gatul şi coloana vertebrală, pentru a preveni apariţia durerilor de spate resimţite in principal atunci cand ne ridicăm din pat.

Atunci cand ne alegem hainele cu care ne culcăm trebuie să ţinem cont ca acestea să aibă mărimea potrivită pentru a nu ne incurca in timpul somnului şi să fie realizate din textile naturale, de preferat bumbac, pentru a permite corpului să respire.

Dormiţi bine pe fulgi şi puf

Potrivit specialiştilor, o pernă din fulgi rezistă in jur de opt ani, o pernă din puf rezistă cinci ani, iar o pernă umplută cu calţi sau alte materiale trebuie schimbată după doi ani. Atunci cand doriţi să vedeţi dacă este timpul să vă schimbaţi perna există un test foarte simplu care vă va ajuta: aşezaţi perna pe o suprafaţă tare şi incercaţi să o indoiţi.

Ideal este ca atunci cand daţi drumul pernei, aceasta să revină in poziţia iniţială fără a fi deformată. Dacă rămane insă stransă, acesta este un semn că trebuie schimbată. O pernă bună trebuie să umple spaţiul liber dintre gat şi umăr.

"Pernele umplute cu fulgi sau cu puf sunt cele mai indicate deoarece menţin poziţia corectă a coloanei vertebrale, ajută corpul să se detensioneze şi imbunătăţesc circulaţia facială", a explicat dr. Sammy Margo.

 


inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech