vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

7 mituri despre somn

 

Odihna este cea care ne ofera conditii pentru a ne regenera toate functiile organismului. Un aspect foarte important al acesteia este reprezentat de somn. Pentru ca este foarte important, somnul este inconjurat de anumite mituri mai mult sau mai putin adevarate.

1. Pentru o buna functionare a organismului, trebuie sa dormi cel putin opt ore pe noapte

Nu este nimic magic cu acest numar. Fiecare persoana are o nevoie diferita de somn si va intelege ca nu a dormit destul atunci cand nu se simte in largul sau, intr-o situatie plictisitoare, dupa-amiaza, sustin psihologii de la New York University.

2. Mai mult somn este intotdeauna sanatos

Studiile au aratat ca persoanele care au dormit mai mult de opt ore pe noapte au murit mai de tinere decat cele care au dormit intre sase si opt ore pe noapte. Oamenii de stiinta nu au descoperit inca motivul acestui lucru: fie din cauza unei stari de sanatate precare, fie ca somnul produce acest efect.

Persoanele care au stari prelungite de somnolenta pot ajunge sa sufere de depresie sau diabet, care ii face sa stea mai mult timp in pat.

3. Unii oameni rezista foarte bine chiar daca dorm numai patru ore pe noapte

Se spune ca oamenii importanti, precum Bill Clinton, Madonna sau Margaret Thatcher au rezistat cu foarte putine ore de somn. Fals. Prea putin somn dauneaza sanatatii si, totodata, imaginii tale. Va face ineficient, aveti abilitati scazute, va slabeste motivarea si hotararea si capacitatea de a fi atent.

Efectele unui somn mai scurt de sase ore pot fi asociate cu cele unui somn prelungit: un grad ridicat de probleme cardiace si de deces, iar in cel mai fericit caz dureri de spate.

"Sa fii treaz mai mult de 18 ore este ca si cum ai fi beat legal", sustine Thomas Roth, cercetator la Henry Ford Hospital in Detroit.

4. Daca te trezesti in timpul noptii vei fi obosit intreaga zi

Din contra, ar putea fi un ciclu natural. Multe animale dorm in acest fel si exista numeroase indicii ca si stramosii nostri faceau la fel: se trezeau ca sa stea de vorba sau sa faca sex.

Studiile au aratat ca persoanele care au dormit cu lumina stinsa, intre trei si cinci ore, si s-au trezit una-doua ore, pentru ca apoi sa adoarma iar, dimineata s-au declarat mai odihnite ca oricand.

5. Ai nevoie de medicamente daca ai insomnie in fiecare noapte

Medicamentele pentru insomnie au efect temporar si sunt indicate atunci cand este exista probleme legate de stres de moment, cum ar fi pierderea unui loc de munca sau teama unui zbor transatlantic.

Persoanele care au probleme de somn pe termen lung au nevoie de terapie cognitiv-comportamentala pentru a-si recapata obiceiurile de somn: sa se culce la aceeasi ora in fiecare noapte, sa evite sa priveasca la Tv sau sa lucreze la calculator inainte de culcare, sa nu bea cafea cu cel putin sase ore inainte se somn. Studiile au aratat ca aceste obiceiuri au pe termen lung, efectele pe care le au pastilele de insomnie cronica pe termen scurt.

"Aproximativ jumatate din persoanele care cred ca au insomnie sufera, de fapt, de anxietate sau depresie", spune expertul in somn, Daniel Kripke, de la University of California.

6. Poti sa recuperezi somnul pierdut in timpul saptamanii in weekend-uri

Acest lucru se numeste "bulimia somnului", afecteaza ritmul cardiac si poate avea efecte contrare, sa nu reusiti sa va odihniti. In plus, sa dormi duminica pana la pranz nu va face sa recuperati somnul pierdut in spatamana respectiva, ci va afecteaza somnul pentru saptamna urmatoare.

"Corpul iubeste coerenta. Este bine sa dormi un numar constant de ore, chiar si in weekend", crede Donna Arand, de la American Academy of Sleep Medicine.

7. Antihistaminele sunt mai bune decat o prescriptie medicala pentru cazuri de insomnie ocazionala

Nicio problema daca nu dureaza mai mult de cateva nopti. Unele persoane sustin insa ca, din contra, au stat mai mult treze dupa ce au luat antihistamine decat dupa ce au luat medicamente prescrise.

Daca decideti sa luati antihistamine, nu faceti acest lucru in toiul noptii. Ele pot sa ramana active in corp timp de opt ore sau mai mult. O alta diferenta: medicamentele cu prescriptie pentru somn sunt gandite pentru a va permite sa treceti prin toate etapele ciclului de somn, antihistaminele nu fac acelasi lucru.

inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech