vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

Sforaitul, o maladie mondiala

Sforaitul nu este doar enervant, ci se afla in stransa legatura cu anumite afectiuni. Problema este foarte serioasa. In Europa 45 la suta din populatie sufera din cauza sforaitului, iar pentru un sfert dintre acesti oameni, sforaitul s-a cronicizat.

Sforaitul se produce la nivelul gurii si al nasului si apare de regula cand aerul traverseaza cu greutate caile respiratorii. Uneori, muschii limbii, ai gatului si ai planseului bucal se relaxeaza atat de puternic in timpul somnului incat caile aeriene superioare se ingusteaza producand astfel sforaitul.

Inaintarea in varsta, obezitatea, tranchilizantele, dormitul pe spate care produce implicit ingustarea cailor respiratorii ca alunecare a limbii si consumul ridicat de alcool sunt doar cateva dintre cauzele care favorizeaza instalarea sforaitului.

Oamenii ajung cu greu la medicul ORL, desi sforaitul este o boala, nu un moft. In cazurile grave, internarea este obligatorie. Familia ar trebui sa-i ajute in stabilirea diagnosticului, cu detalii din timpul "concertelor nocturne". Tratamentele nu sunt ieftine.

O solutie pentru a scapa de sforait este cea chirurgicala, iar de cele mai multe ori este si singura. Uvuloplastia este indepartarea tesutului in exces de la nivelul palatului moale sau al omusorului, cu ajutorul laserului. Anestezia este locala, interventia chirurgicala durand aproximativ 30 de minute.

O alta metoda este tubul de oxigen, insa acesta este cam incomod. Pacientii ar trebui sa doarma cu o masca pe fata, la care este atasat tubul. Mai ingeniosi, americanii au inventat niste aparate dentare. Pretul este insa cam piperat, peste o mie de euro.

Belgienii, inainte de a recomanda un tratament, monitorizeaza somnul pacientul, internandu-l o noapte in spital. Investigarea se numeste polisomnografie. La randul lor, cercetatorii din California, intentioneaza sa determine contractarea muschilor din zona tesutului care prin vibratie produce zgomotul pe care toti il cunoastem sub denumirea de sforait.

Daca boala nu a ajuns inca intr-o faza grava, exista si tratamente nechirurgicale. Schimbarea regimului, renuntarea la fumat, reducerea consumului de bauturi alcoolice, controlul refluxului gastroesofagian precum si controlul greutatii corporale sunt primele masuri ce se impun.

Produsele antisforait sunt sub forma de creme lubrifiante pentru gat sau spray-uri pe baza de plante medicinale. Eficacitatea lor este insa, destul de redusa. Aparate dentare si chirurgia raman solutiile finale pentru un somn linistit.

Daca tineti la iubita sau sotia dumneavoastra e bine sa mergeti la medicul ORL-ist pentru stabilirea cauzelor si metodelor de tratare a sforaitului, de la primele reprosuri ale parteneri. Fluieratul noaptea sau incercarile ei disperate de a va intoarce de pe o parte pe alta nu va vor tine prea mult timp impreuna. Cu trecerea anilor, relatia dintre voi va deveni un calvar.

 


inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech