vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

Patru (4) solutii pentru a-ti face copilul sa adoarma

Specialistii sustin ca exista cel putin patru metode care nu dau gres atunci cand vine vorba de adormitul copiilor.

Daca copilul vostru se trezeste in mod repetat dupa ce voi l-ati trimis la culcare si va cere cate ceva de fiecare data, trebuie sa stiti ca ei isi gasesc de fiecare data cate un motiv ca sa nu adoarma.

Prescolarii pot gasi in aceste gesturi un mod prin care sa isi afirme independenta, de genul: "voi nu ma puteti face pe mine sa stau in pat!" Printre cele mai des intalnite motive ale acestui comportament este si acela ca voi nu va mai purtati la fel cu el si ca nu il mai supuneti aceluiasi program ca in perioada in care era bebelus.

Ritualul dinaintea culcatului este un lucru foarte important pentru cei mici, sustine Lynn D'Andrea, director la Centrului Pediatric de la Spitalul de Copii din Wisconsin. Pentru ca cei mici isi vor spune de fiecare data "mi-am terminat de facut treburile inainte de culcare, atunci acum este momentul sa adorm", mai precizeaza Lynn D’Andrea.

Ritualul de seara dinainte de culcarea copilului trebuie sa fie format din lucruri simple, precum a-i citi o poveste inainte de somn si apoi sa "ii urezi o noapte frumoasa cu vise placute".

O alta metoda este cea a unei "oferte" generoase, in sensul in care o data pe saptamana ii permiteti copilului sa mearga la culcare putin mai tarziu decat de obicei. Scolarii vor aprecia acest lucru foarte mult, iar prescolarii se vor bucare pentru timpul mai mare de joaca.

Daca copilul vostru este speriat si ii este urat sa doarma singur, ii este teama de intuneric sau de foc, nu uitati ca aceasta este varsta la care anxietatea incepe sa se manifeste.

Copiii prescolari sunt la nivelul la care isi faca griji in legatura cu lucrurile din intuneric si cu umbrele noptii, in timp ce copiii mai mari au temeri mult mai realistice, precum firca de hoti.

In acest caz, tot ce trebuie sa faceti este sa lasati o lumina slaba aprinsa in camera copilului pentru a fugari fantomele si sa folosoti un spray cu care sa alungati monstrii din incapere. Copilul se va linisti si va prinde incredere in mediul in care se afla.

"Acestea sunt temeri imaginare, astfel ca solutii perfecte sunt tot cele imaginare", spune Jodi Mindell, director al Spitalului de Copii din Philadelphia. Sa nu va fie teama ca aceste solutii vor readuce anxietatile si constiinta lor in mintea copiilor.

Daca un copil mai in varsta este temator si fricos, trebuie sa ii interziceti sa se mai uite la filme sau sa citeasca noaptea tarziu. Daca copilul este bantuit de temeri in legatura cu spargatorii si hotii sau cu dezastrele naturale, vorbiti cu el despre aceste temeri cu mult inainte de a-l trimite la culcare.

Daca copilul vostru nu adoarme decat foarte greu, iar apoi dimineata este nevoie de o fanfara militara pentru a-l trezi, trebuie sa stiti ca cei mici pot suferi de insomnie din foarte multe motive, de la a bauturile cofeinizate consumate seara, pana la starile de anxietate legate de temele de acasa pe care le are de facut pentru a doua zi la scoala.

Trebuie, de asemenea, sa fiti pregatiti sa faceti fata nelamurilor pe care cei mici vi le vor exprima in legatura cu inchipuirile lor imaginare.

Specialistii sustin ca pentru ca cei mici sa aiba un somn linistit si placut este foarte important ca ei sa fie obisnuiti cu un program de somn bine stabilit si respectat cu rigoare. In acest fel, atunci cand ei vor creste isi vor pastra acelasi program si ritual al somnului.

 


inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech