vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

Lipsa somnului le face pe femei mai nervoase

Specialiştii americani spun că odihna insuficientă are efecte diferite asupra femeilor şi bărbaţilor

Sunt zile cand ne trezim iritaţi şi suntem puşi pe ceartă. Parcă nimic nu ne convine şi parcă toată lumea complotează impotriva noastră. Acesta e un semn clar că nu am dormit suficient. Un studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea Duke arată că femeile au nevoie de mult mai mult somn decat bărbaţii şi că lipsa odihnei are efecte psihice şi fizice mult mai grave asupra lor.

Studiul a fost realizat pe relatările a 210 bărbaţi şi femei, care nu au fost diagnosticaţi cu tulburări de somn. Deşi calitatea somnului nu este afectată de sexul celor care au participat la studiu, s-a descoperit că femeile au fost mai afectate atunci cand au fost private de odihnă.
In cazul lor, nivelul de fibrinogen este mai ridicat.

Acest lucru face ca vasele de sange să fie mai congestionate. Dr. Edward Suarez, profesor la departamentul de psihiatrie şi ştiinţe comportamentale al Universităţii Duke a declarat: "Studiul sugerează că somnul de proastă calitate afectează mai mult femeile decat bărbaţii. Am descoperit că, in cazul femeilor, somnul de proastă calitate cauzează suferinţe mentale şi sentimente mai pronunţate de ostilitate, depresie şi manie".

El a mai adăugat: "Este foarte interesant faptul că problemele grave de sănătate, asociate pană acum cu proasta calitate a somnului, sunt de fapt cauzate intr-o măsură mult mai mare de un timp prea lung necesar pentru a adormi. Femeile care au mărturisit că au nevoie de mai mult de jumătate de oră pentru a adormi prezintă cel mai mare risc".

Cercetătorii spun că diferenţele dintre femei şi bărbaţi apar din cauza hormonilor care influenţează starea psihică, precum serotonina şi melatonina. "Toate aceste substanţe afectează dispoziţia, somnul, adormirea şi rezistenţa la insulină. Imbunătăţirile aduse calităţii somnului la femeile ce suferă de afecţiuni cardiovasculare se pot dovedi foarte importante", mai spun autorii studiului.

Soluţie: mancaţi pere!

Aromate, zemoase şi dulci, perele, sunt recomandate pentru "liniştire". Cu un conţinut semnificativ de calciu, fosfor, fier şi potasiu, acestea au efect sedativ şi calmant asupra sistemului nervos şi pot inlocui cu succes medicamentele care tratează surmenajul psihic.

Bogate in vitamine şi minerale, perele asigură buna funcţionare a sistemului imunitar. Fructele mai sunt recunoscute şi pentru proprietăţile pe care le au in prevenirea apariţiei gripei şi a virozelor respiratorii, foarte răspandite in această perioadă a anului.

 


inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech