vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

Somnul de zi ajută memoria

Odihna de noapte este mai profundă, are o durată mai mare şi are ca scop repararea conexiunilor "stricate" ale creierului.

Cateva minute de somn in timpul zilei s-au dovedit a fi extrem de eficiente in imbunătăţirea memoriei şi a funcţionării creierului. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Dusseldorf, din Germania, citat de "Daily Mail", a subliniat faptul că scurtele momente de odihnă de-a lungul zilei au un efect extrem de puternic asupra bunei funcţionări cerebrale, acestea fiind chiar mai benefice decat o noapte de odihnă.

"Rezultatele studiului se explică prin faptul că, in timpul somnului de cateva minute, mintea noastră retrăieşte evenimentele recente prin care am trecut, astfel imbunătăţindu-se memoria.

Tocmai datorită acestei retrăiri a evenimentelor recente, somnul din timpul zilei este mult mai benefic asupra memoriei in comparaţie cu somnul neintrerupt din timpul nopţii", a explicat dr. Olaf Lahl, coordonatorul studiului.

In cadrul studiului, dr. Olaf Lahl impreună cu echipa sa au cerut studenţilor de la Universitatea Dusseldorf să memoreze o listă de cuvinte şi le-a testat abilitatea de a-şi reaminti aceste cuvinte după cateva ore, timp in care aceştia au jucat cărţi. In timp ce o parte dintre voluntari au reuşit să aţipească timp de cinci-zece minute, celorlalţi studenţi li s-a cerut să nu adoarmă.

La sfarşitul experimentului s-a observat că studenţii care au reuşit să adoarmă, chiar şi numai pentru cateva minute, au reţinut mult mai multe cuvinte in comparaţie cu cei care au stat tot timpul treji.

Primele minute de somn sunt cele mai importante


"Se pare că după instalarea somnului au loc mult mai multe procese decat suntem noi conştienţi. Acest studiu vine să arate faptul că majoritatea aspectelor funcţionale ale somnului se petrec in primele clipe ale instalării senzaţiei de somn", a explicat dr. Lahl.

Potrivit declaraţiilor acestuia, un somn indelungat aduce cu totul alte beneficii organismului, in comparaţie cu o perioadă scurtă de odihnă, in timpul zilei. Primele momente după instalarea somnului declanşează o perioadă de procesare a memoriei, de retrăire a evenimentelor, in timp ce un somn mai profund şi de o durată mai mare are ca scop repararea conexiunilor "stricate" ale creierului.

 


inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech