vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

Somnul de noapte dezvolta memoria

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii Universitatii din Geneva, odihna de noapte reprezinta cea mai buna modalitate de dezvoltare a memoriei. Somnul reface legaturile dintre celulele nervoase de la nivel cerebral, foarte importante in procesul de memorie si invatare.

Voluntarii care au participat la realizarea studiului au avut voie sa se odihneasca opt ore, mai putin de opt ore si apoi nu au fost lasati sa doarma deloc.

Dupa 24 de ore, voluntarii au trebuit sa precizeze imaginile vazute cu o zi in urma si sa spuna care au fost sarcinile care le-au fost incredintate. In acest timp, activitatea cerebrala a fost analizata cu ajutorul rezonantei magnetice functionale (FMRI).

S-a observat ca cei care s-au odihnit opt ore au putut reda, cu acuratete, imaginile pe care le-au vazut cu o zi in urma. Cei care au dormit mai putin au intampinat probleme in a-si aminti sarcinile pe care le aveau si imaginile vazute cu o zi in urma.

Chiar daca rezultatele au fost concludente, specialistii sunt de parere ca este nevoie de mai multe teste pentru a putea observa exact cum influenteaza odihna memoria.

Potrivit unui studiu anterior, doar in Anglia, unul din cinci adulti reuseste sa doarma opt ore pe noapte. Au fost chestionati 4000 de adulti englezi, iar medicii s-au aratat ingrijorati de rezultatele obtinute.


inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech