vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

Somnul regenerează creierul

Privarea de somn, chiar şi pentru o noapte, face ca funcţionarea normală a creierului să devină instabilă

Ca urmare a lipsei orelor de odihnă suntem predispuşi la bruşte momente de colaps. Nivelul atenţiei scade brusc, ca şi capacitatea de procesare a informaţiilor.

Pentru a ne păstra in formă este necesar să ne odihnim circa şapte-opt ore pe noapte. In caz contrar, creierul nostru oboseşte şi astfel apar momentele de colaps a activităţii cerebrale. „Fenomenul se explică prin oscilarea foarte rapidă a stărilor de somn şi de trezire", afirmă coordonatorul studiului, David Dinges, de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii Pennsylvania.

In cercetarea publicată in „Jurnalul de Neurologie„ şi preluată de „DailyMail„ , este detaliat felul in care un creier odihnit funcţionează: „Este ca şi cum vă aflaţi intr-o cameră şi vă uitaţi la televizor cu lumina in permanenţă aprinsă. Intr-un creier odihnit luminile răman mereu aprinse, insă intr-un creier obosit, privat de somn, luminile se sting şi se aprind brusc", afirmă prof. Dinges. Descoperirile cercetării sugerează că persoanele care sunt private de somn alternează intre perioade de funcţionare aproape normală a creierului şi căderi bruşte ale nivelului atenţiei şi capacităţii de procesare a informaţiilor obţinute pe cale vizuală.

Organismul nu rezistă impulsului de a dormi

Potrivit prof. Dinges, aceste căderi implică numeroase schimbări structurale la nivelul organismului, inregistrate insă numai in momentul colapsului. In timpul studiului a fost analizată activitatea cerebrală a 24 de persoane aflate la varstă adultă, care au fost puse să realizeze activităţi simple ce implicau atenţie vizuală, atat in zile in care erau odihniţi, cat şi in urma unei nopţi nedormite.

In timpul monitorizării pacienţilor, cercetătorii au folosit un aparat de măsurare a fluxului sangvin către creier. Potrivit specialiştilor, aceste căderi la nivel cerebral sunt cauzate de faptul că pierderea orelor dedicate odihnei incapacitează creierul să reziste impulsului involuntar de a dormi.

Odihna ajută la intărirea memoriei

Potrivit specialiştilor in somnologie, somnul este necesar organismului deoarece ajută la regenerarea anumitor părţi ale corpului, in special a creierului, pentru ca acesta să poată continua să funcţioneze in parametrii normali. După perioade prelungite de privare de somn, neuronii sunt afectaţi, lucru care se manifestă prin probleme de comportament. Fiecare stadiu al somnului este necesar pentru regenerarea neuronilor din interiorul cortexului şi pentru intărirea memoriei.


inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech