vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

Visele in antichitate


Interpretarea viselor dateaza inca din anii 3000-4000 i.Hr., acestea au fost documentate pe tablete de lut. Atata timp cat am fost in masura sa vorbim despre visele noastre, am fost fascinati de ele si ne-am straduit sa le intelegem.

In unele societati primare, membrii nu au reusit sa se faca distinctia dintre lumea viselor si realitate. Sau pur si simplu au ales sa nu faca distinctie. Ei au vazut ca lumea viselor a fost nu numai o extensie a realitatii, dar si ca aceasta a fost o lume mai puternica.

In epocile grecesti si romane, visele au fost vazute intr-un context religios. Ei le-au considerat a fi mesaje directe de la zei sau de la cei decedati. Oamenii din acea vreme au cautat in visele lor solutii pentru ce sa faca sau ce actiuni sa decida. Au crezut ca visele prezic viitorul. Chiar si altare speciale au fost construite unde oamenii puteau merge acolo sa doarma in speranta ca un mesaj le pot fi transmise prin visele lor. Credinta lor in puterea unui vis a fost atat de puternica incat au dictat chiar si actiunile liderilor politici si militari. De fapt, chiar si interpretii de vise au insotit liderii militari in lupta pentru a-i ajuta in strategia de razboi.

In perioada hellenistica, accentul principal al viselor a fost concentrat in jurul capacitatii lor de a vindeca. Temple, numite Asclepieions, s-au construit datorita credintei puterii de vindecare a viselor. Se credea ca oamenii bolnavi care au dormit in aceste temple le vor fi trimise cure de vindecare prin visele lor. Interpretii viselor erau folositi chiar si de oamenii de medicina pentru a pune un diagnostic cat mai corect. Se credea ca visele ofera un indiciu vital pentru vindecatori pentru a gasi ceea ce era in neregula cu visatorul.

In Egipt, preotii, de asemenea, au actionat ca si interpreti de vise. Egiptenii au inregistrat visele lor in hieroglife. Persoanele cu anumite vise neobisnuit de intense si semnificative s-au considerat a fi binecuvantati si au fost considerati speciali. Oamenii care au avut puterea de a interpreta visele au fost vazuti ca si oameni divin talentati.

Visele pot fi vazute ca un loc real pe care spiritul si sufletul tau il viziteaza in fiecare noapte. Chinezii credeau ca sufletul paraseste corpul pentru a merge in aceasta lume. Cu toate acestea, in cazul in care ar fi fost treziti brusc, sufletul lor poate sa nu reuseasca sa se intoarca la corpul sau. Din acest motiv, unii chinezi si astazi, se tem de alarma de la ceas. Unele triburi de indieni americani si civilizatia mexicana impartasesc aceeasi credinta de dimensiune a viselor distincte. Ei credeau ca stramosii lor, au trait in visele lor si iau forme non-umane cum ar fi plantele. Ei vad visele ca o modalitate de vizita si contact cu stramosii lor. Visele, de asemenea, au ajutat la indrumarea lor pentru ce misiune sau rol au in viata.

In timpul Evului Mediu, visele au fost vazute ca raul si imaginile sale sunt ispite de la diavol. in starea vulnerabila de somn, se credea ca diavolul umple mintea oamenilor cu ganduri otravitoare. El a facut munca sa murdara, desi visele sunt cele care incearca sa ne induca in eroare pe o cale gresita.

La inceputul secolului al 19-lea, visele au fost respinse, crezand ca sunt generate de starile de anxietate provocate de un zgomot a unui lucru de uz casnic sau chiar indigestie. Prin urmare nu a existat intr-adevar o semnificatie deosebita a viselor. Mai tarziu, in secolul al 19-lea, Sigmund Freud a reinviat importanta, semnificatia si nevoia de interpretare a viselor. El a revolutionat studiul viselor.

Privind inapoi la aceste culturi antice, oamenii au avut intotdeauna o inclinatie de a interpreta visele. Numai Biblia are peste sapte sute de referiri spre vise.


inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech