vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

Visul tau

Adeseori, visul este investit cu functii premonitorii, avand capacitatea de a ne ajuta sa vedem in viitor. In antichitate, se credea ca visul este o modalitatea de comunicare cu fortele supranaturale, cu zeii, motiv pentru care se incerca descifrarea mesajelor ascunse ale visului pentru intelegerea avertismentelor ce erau oferite. Astfel de explicatii au fost abandonate (sau nu) abia in secolul XX cand psihanaliza a oferit o explicatie mai "umana" pentru vise. Fiecare vis are o puternica incarcatura individuala; tot ceea ce visez ma priveste personal, ma dezvaluie. In conceptia lui Freud, visele sunt expresia unor dorinte, cea mai importanta dintre acestea fiind aceea de a continua somnul. Visele comploteaza pentru a ma determina sa dorm in continuare indiferent de circumstante.

Ati observat, de exemplu, ca atunci cand o nevoie fiziologica isi cere rapid satisfacerea (setea, foamea etc.) incepem sa visam ca venim in intampinarea acelei nevoi. Ni se face sete, spre exemplu. Vom visa ca bem apa, dar senzatia usturatoare nu va disparea si, in cele din urma, ne vom trezi. Uneori, zgomote sau lumini din mediul exterior ne vor face imposibil somnul. Cu toate acestea, vom continua sa dormim, integrand in visul nostru si acele semnale ce vin din mediul exterior.

Freud a observat, de asemenea, ca visul este "calea regala a explorarii inconstientului", pentru ca dorintele refulate, inconstiente, cenzurate apar in vise. De aceea, dorintele interzise vor aparea in vise, dar nu direct, evident, ci intr-o forma voalata, ambigua. Firul epic al viselor noastre, imaginile care se succed reprezinta continutul manifest al visului. Continutul latent da seama de semnificatiile ascunse ale viselor, dar pentru descoperirea acestuia este nevoie de interpretare psihanalitica. Desi exista numeroase carti, dictionare de vise, care ofera explicatii general valabile pentru visele noastre, ele nu pot oferi adevaruri generale. Sa nu uitam ca visul este o experienta individuala, iar explicarea lui trebuie sa porneasca de la cazul particular al individului in cauza.

Un exemplu adesori citat este cel oferit de psihanalistul american Frinck. O pacienta i-a povestit acestuia ca s-a visat cumparand o palarie neagra si foarte scumpa. In realitate, ea era casatorita cu un batran bolnav si tanjea dupa iubirea unui barbat bogat si frumos. Faptul ca isi cumpara o palarie foarte scumpa releva dorinta ei de a il cuceri pe barbatul bogat. Doreste sa fie cocheta, frumoasa, feminina. Pretul mare al palariei scoate la iveala dorinta ei de bogatie. Palaria neagra sugereaza ideea de doliu, ea dorind de fapt sa scape de sotul ei ce a devenit o piedica in calea fericirii sale. Fara a pune in legatura visul cu contextul adecvat, interpretarea sa este pierdere de timp.

Teoria lui Freud privind visele, desi este extrem de atragatoare, a fost supusa criticilor. Cercetarile stiintifice recente au aratat ca visele au drept scop ajutarea memoriei. Astfel, in timpul somnului, rememoram experientele recente, fiindu-ne astfel mai usor sa le organizam si sa le interiorizam. Sunt multe de spus despre vise, sunt multe de spus despre interpretarea lor, sunt multe perspective, sunt multe intrebari. Importante sunt curiozitatea si dorinta/ nevoia de a cunoaste.

 


inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech