vise, vis, visuri, articole vise, cosmar, de ce visam, alimente vis, somn, somn odihnitor, n am somn, despre somn, copilul, bebelusi, nou nascuti, nou nascut, sforait


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

dictionar vise barbatii pot sforait este din timpul care fost

Visatori Lucizi - Adormiti si Trezi

Allan Hobson, un cercetator de la Harvard Medical School, a sugerat ca in timpul viselor lucide, visatorul experimenteaza si starea de veghe si cea de vis simultan in diferite parti ale creierului.

Recent, Hobson a dezvoltat teoria ca visele sunt stari alternative ale constientului.

Hobson sustine ca o starile disociate - in care o persoana experimenteaza doua parti diferite ale creierului in acelasi timo - sunt destul de comune.

Exemple de stari disociate pot include somnambulism, paralizie in somn si discorcondanta in timpul REM.

Cand cineva este somnambul, de exemplu, cortexul cerebral - partea de creier asociata cu constientul - e in Stagiul 4 al somnului NREM, in timp ce parti ale trunchiului cerebral care reglementeaza mersul si navigatia se comporta ca si cum persoana ar fi complet treaza.

In lucrarile sale, Hobson ofera exemple de studii care arata ca in tipul unui vis lucid, unele parti ale creierului sunt treze in timp ce alte parti sunt adormite.

Un astfel de studiu a fost facut de Ursula Voss la Universitatea din Frankfurt, Germania.

Voss a inegistrat totul cu ajutorul EEG in timpul viselor lucide.

A descoperit ca atunci cand oamenii au vise lucide, au parte de unde cerebrale de 40 Hz in regiunea frontala, mai mult decat in timpul viselor normale, dar mai putin decat cand sunt trezi.

In plus, Michael Czisch din Munich, a studiat visele lucide cu ajutorul IRM (Imagistica prin rezonanta magnetica)

Aceste scanari arata ca in timpul viselor lucide, partile frontale ale creierului, la fel ca si lobii temporali si lobii occipitali, sunt mult mai active decat in timpul viselor normale.

Partile creierului care devin active cand visatorul devine lucid sunt acele zone ale creierului care diferentiaza omul de maimuta.

Studiile EEG au aratat ca activitatea in aceste zone ale creierului omului sunt asociate cu starea de constiinta.

Hobson spune pentru ca in timpul visului lucid, visatorul nu este pe deplin treaz, este greu pentru visator sa ramana in visul lucid.

Creierul vrea sa se mute complet intr-o stare sau alta.

Consecvent, visatorul lucid ori se trezeste complet sau intra in faza de somn "normal" in scurta perioada. 


inapoi

 
vise, visuri, visuri interpretare, dictionar visuri, semnificatie vise, dictionar vise, interpretare vise, visuri umede, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise adulter, vise ejaculare, visuri sex, visuri dex, vise ciudate, interpretare vise, vise sarpe, visele si semnificatia lor, talmacirea viselor, cheia si analiza viselor
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Webdesign by Icetech